Roken in de lucht (gerrit op reis)

“Deze vlucht werd mede mogelijk gemaakt door Robijn”, schalt een wat vrouwelijke steward door zijn microfoon. “Wij van Transavia mogen u dan ook namens Robijn een wascapsule aanbieden”, roept hij met een stemmetje van Ienie Mini uit Sesamstraat. Eugene met zijn Whats app groene pakje houdt het kleurige verpakkinkje met gebogen pols naast zijn door de opwinding rood geworden linkerwang.

De gezagsvoerder geeft het teken stoelriemen vast en tevens is het bordje “niet roken”, verlicht. Inmiddels zitten er kinderen aan boord van ruim 10 jaar die ‘roken aan boord van een vliegtuig’, alleen nog kennen van zwart-wit films. In vrijwel alle vliegtuigen zitten nog honderden ‘niet roken’ lampjes en asbakken die niet open kunnen. Zou dit zijn omdat men verwacht dat er ooit wordt ontdekt dat roken gezond is op grote hoogte en er dan speciale rokersvluchten worden georganiseerd voor mensen met klaplongen? 

Net zo als het stickertje ‘invalidetoilet’ op de klapdeur van een vliegtuig. Alsof je eventjes met je rolstoel door het gangpad naar de wc kan gaan en onderweg een tegenligger die net van de wc komt kan passeren bij de speciale keerlus op rij 18.

Als ik het vliegtuig verlaat door de achteruitgang en de trap afdaal hoor ik Kanjer roepen vanaf het dek van het restaurant. “Pappa, welkom thuis, ik ben blij dat je er weer bent”

image

image

image

Advertenties

2 reacties op ‘Roken in de lucht (gerrit op reis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s