Happy new year

Allereerst wens ik iedereen een gezond en gelukkig 2019 en dat al jullie wensen maar uit mogen komen. Met verbazing keek ik naar het nieuws vandaag, talloze steekpartijen, dodelijke slachtoffers door vuurwerk, uit de hand gelopen vreugdevuren en hulpverleners die worden bestookt met vuurwerk zodat ze hun werk niet uit kunnen voeren. Wat is er mis met ons land en is het nou echt niet mogelijk om gewoon een keer normaal feest te vieren zonder geweld en gelazer.

Op de staatsomroep zal er ongetwijfeld worden verteld dat de jaarwisseling rustig is verlopen. Stel je voor dat al deze incidenten tijden Pasen zouden plaatsvinden dan zou er gesproken worden van een dramatisch verlopen Pasen, maar we zijn er inmiddels al zo aan gewend dat het een rotzooi is tijdens de jaarwisseling dat het altijd meevalt, wat er ook gebeurt.

Laten we dit jaar beginnen met allemaal onze eigen troep op te ruimen, de resten van ons vuurwerk gewoon even opvegen en deponeren in de kliko, dat zou een mooi begin zijn van 2019…en daarna de nieuwjaarsduik voor een fris begin van een hopelijk fantastisch jaar.

Plaats een reactie