Boedapest

De hemel is strakblauwe en de Donau kabbelt rustig onder de vele bruggen door. Het immense parlementsgebouw dat prachtig is gerestaureerd staat aan de kade. Wie Boedapest goed wil bekijken kan het beste op een van de bootjes stappen en onder het genot van een palinka, de heerlijke sterke drank genieten van het uitzicht. Aan de ene kant Pest met zijn prachtige gebouwen die elk jaar mooier lijken te worden en aan de andere kant de bergen van het hoger gelegen Boeda. De schitterende bruggen verbinden deze twee stadsdelen met elkaar en smelten het inėėn tot de metropool Boedapest. Met twee miljoen inwoners de grootste stad van het prachtige Hongarije. Wie deze stad wil bezoeken kan er voor kiezen om met het vliegtuig te reizen voor een paar tientjes vliegen diverse maatschappijen dagelijks op en neer naar Nederland. Met eigen vervoer is de reis ook goed te doen, mede doordat de infrastructuur in Hongarije de laatste jaren sterk is verbeterd.

Hotel overnachtingen zijn goed te betalen en er is voor jong en oud genoeg te beleven in deze prachtige stad. Wie van lekker eten houdt is in Hongarije aan het goede adres, evenals de riante keuze aan wijnen die zijn oorsprong vinden in dit land. Een halve liter bier kost hier omgerekend nog geen 1.80 en op vrijwel elke hoek van de straat vindt u wel een terrasje. Wat zeker niet mag ontbreken aan uw bezoek is een duik in het prachtige thermaalbad tegenover de Diergaarde waar u per metro makkelijk naar toe reist. U stapt uit bij Mexico UT, steekt het heldenplein over met beelden van alle koningen die heerste over Hongarije en dan verrijst er een prachtige geel gebouw waarin een heerlijk zwembad huist. Op de hooggelegen burcht kijkt u uit over de stad en geniet u van de rijke historie van Hongarije, hier is trouwens ook een restaurant gevestigd met een Michelin ster voor de liefhebbers.

Eens per jaar staat de stad in het teken van de Formule één, zo ook dit jaar, mede dankzij Max Verstappen is de stad nu oranje gekleurd. Kortom wat houdt u tegen om deze stad te gaan bezoeken.

Plaats een reactie